Vi har gått från allmänt men inte skadligt neurotiska till rent narcisistisk störning

När man nödgas formulera en 'etisk kod' för än det ena än det andra sammanhanget är det en tydlig signal att de berördas egna etiska kompasser spruckit...

 Allt oftare blir vi mer eller mindre öppet uppmanade att 'gilla läget' det vill säga -Att På Uppmaning Spela Falskt..Jo!..

 

En inre moralisk kompass har de allra flesta och moralen uppfanns inte med kristendomen eller någon annan fantasi människor har och har haft. Den är en evolutionsskapelse, de med omtänksamhet och 'gör inte mot andra vad du inte vill att andra ska göra mot dig'-Gyllene regeln som finns i alla läror hos alla folk som tagit sig genom tid hit.

 

 

 

Men det syns mig sakta gå förlorat här i fantastiska skandinavien...Vi har gått från allmänt men inte skadligt neurotiska till rent narcisistiska-och då menar jag inte att vi älskar oss själva utan mer den psykiatriska störningen där individen är fången i självförakt och behöver bekräftelse men samtidigt söker lyfta sig genom att se ner på andra och annat..

 

 

 

Som killen som står en minut längre i duschen och skrattar i sitt inre åt de sketna som måste gå kilometervis för att hämta vatten. Spolar toaletten två gånger av samma skäl..Detta blir ingen genuin självkänsla..så börjar vi bli...backstabbers om det går...med eller utan skäl...Allt oftare blir vi mer eller mindre öppet uppmanade att 'gilla läget' det vill säga -Att På Uppmaning Spela Falskt..Jo!..det blir inga bra organisationer och så vips uppfinner nån ett frikort från hela problemet (nej tyvärr) En etisk kod...etiska riktlinjer...värdegrunder..som innehåller joller om att det är fult att luras och stjäla...var tog våra egna äkta värdegrunder vägen? Varför blir ingen vuxen längre?! Den enda vägen vi som art har att tillgå är genom kärlek och omtanke..jag vet det blir lite jollrigt..fundera på varför...det är det som gjort oss så framgångsrika...om inte religionerna bromsat så frbskt hade det varit ännu bättre..de tror sig ha uppfunnit den inre kompassen men i själva verket har de varit oerhört skadliga för oss alla.

 

 

Om man har så enorma anspråk måste man kunna visa något litet bevis...det som framläggs utan stöd i något alls kan avfärdas utan någon vidare kommentar...men men..Jag misstänker att frimicklarna ligger bakom mycket av 'etiska riklnjekodergrunder' och lurar av folk-osäkra Svenskar- sina egna normalt självklara etiska ställningstagare...men det får anstå...
Hälsningar från trasproletariatet

idiotjim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0